Neko je uspeo da se pridruži Roniju O'Salivenu - iskusni Škotlanđanin u probranom društvu

Škotlanđanin Džon Higins postao je tek drugi igrač u istoriji snukera koji je uspeo da u karijeri zabeleži 1.000 trocifrenih brejkova

U eri gde se precizno vodi sportska statistika i gde se razni rekordi svakodnevno rupe, nimalo nije lako upisati se u istorijske knjige, ma kojim sportom se bavili.

Zato podvig Džona Higinsa dodatno dobija na značaju - iskusni 49-godišnji Škotlanđanin postao je prvi čovek posle čuvenog Ronija O'Salivena koji je u karijeri zabeležio 1.000. "senčurija".

"Senčuri" je zabravo trocifreni brejk, odnosno kada jedan igrač naniže u jednoj partiji najmanje 100 poena.

Možda zvuči lako, ali u sportu u kojem su igrači dugovečni, samo dvojica su uspela to da učine, dok je i treći na putu.

Naime, Džad Tramp je u karijeri upisao 998 "senčurija" i sigurno će se pridružiti dvojici ponajboljih snuker igrača svih vremena.

"Ovo je odličan uspeh. Igram toliko dugo, tako da sam ponosan na ovaj poduhvat. Iskreno, želeo sam da stignem pre Trampa. Ipak, počeo sam 14 godina pre njega. Lepo je biti drugi posle Ronija, najboljeg u istoriji. Verujem da će Tramp preskočiti i moj i Ronijev uspeh", rekao je Higins, četvorostruki svetski šampion u snukeru.

Ipak, uprkos ostvarenom, Higins nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Ingliš opena, pošto je sa 4:3 izgubio od Marka Alena.