Nekadašnji trener Zvezde i reprezentacije na "Maksimiru"? Srbin bi mogao na klupu Dinama!

Istorijska bruka u Ligi šampiona mogla bi da donese i istorijsku situaciju u hrvatskom fudbalu

Aleksandar Janković, srpski trener i nekadašnji selektor mlade reprezentacije, mogao bi da postane novi šef stručnog štaba zagrebačkog Dinama.

"Vatreni" su pre nekoliko dana doživeli istorijsku bruku u elitnom takmičenju, pošto su na startu nove sezone u Ligi šampiona, poraženi od Bajerna u Minhenu sa ogromnih 9:2.

Dinamo je postao prvi klub na "starom kontinentu" koji je primio devet komada, zbog čega je raskinuta saradnja sa trenerom Sergejom Jakirovićem.

Kako prenose pojedini hrvatski mediji, menadžer Mate Jozipović preko svojih saradnika ponudio je predsedniku kluba Velimiru Zajecu da angažuje Aleksandra Jankovića. Nekadašnji trener Crvene zvezde slobodan je i mogao bi odmah da preuzme ekipu.

Janković je poslednji angažman imao na mestu selektora reprezentacije Kine, a tokom leta je bio stručni konsultant RTS-a za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

On je jedan od kandidata za klubu hrvatskog šampiona, a među imenima nalazi se i Niko Kovač, legenda Hrvatske i nekadašnji trener bavarskog giganta. Hrvati pišu da je on, ipak, mnogo skuplja opcija, pošto bi tražio da bude najplaćeniji trener na ovim prostorima sa godišnjom platom od preko 2.500.000 evra.

Pored njih dvojice, spominju se imena Željka Sopića, Igora Bišćana i Nenada Bjelice. Tu je i opcija da na klupi ostane Sandro Perković koji će voditi tim nakon Jakirovićevog odlaska.

Dinamo je trenutno treći na tabeli nacionalnog šampionata sa 13 bodova, jednim više od vodećih Rijeke i Hajduka, dok je u Ligi šampiona zakucan za dno sa gol razlikom "minus sedam".