Otkriven odgovor Majdova na suspenziju: O Bogu, Novaku, Mesiju i satanizmu u Parizu

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je iz sporta na pet meseci, a sada je otkrivena i zvanična komunikacija sa Međunarodnom džudo federacijom (IJF)

Majdov je pre nekoliko dana objavio na društvenim mrežama da je suspendovan zbog, kako je rekao, kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je istakao da je kazna usledila jer se prekrstio pred početak borbe protiv Teodorosa Tselidisa.

Međutim, IJF je potom istupio sa saopštenjem koje je podiglo veliku prašinu i u kojem se navodi da je srpski džudista nekoliko puta upozoren, kao i da, kako je navedeno, "nije poštovao duh džudoa".

U tom saopštenju je, pored razloga i trajanja suspenzije, objavljen i Nemanjin odgovor, o kojem je i sam sportista govorio kada je objavio da "nije želeo da se izvini".

"Što se tiče toga što sam se prekrstio, želim da kažem jednu stvar koju je rekao moj blizak prijatelj Novak Đoković, koji dolazi iz iste ulture kao i ja: 'Pre nego što sam sportista, ja sam pravoslavni hrišćanin'", počeo je Majdov u odgovoru.

"Dolazim iz zemlje u kojoj je hrišćanska kultura veoma velika i veoma snažna i tako smo odrasli. Za mene je to veće od posla i od sporta. Bog mi je dao sve u životu. Osvojio sam mnoge velike titule i zahavalan sam Mu.

Dodao je da njegovo ponašanje nije usmereno ni protiv koga.

"Pre svake borbe sam, baš kao i svi sportisti, pod stresom i pomalo uplašen. Mnogo se molim i to mi daje samopouzdanje. Prekristio sam se mnogo puta, to je istina, ali ne vidim ništa loše u tome. Nisam želeo nikoga da provociram, poštujem kad to rade i borci drugih religija."

Potom je Srbin naveo druge primere koji rade isto, ali se ne suočavaju sa kaznama.

"Veliki uzori, čak i u 100 puta popularnijim sportovima, krste se i rade slične stvari. Ako jedan Ronaldo, ako jedan Mesi, jedan Đoković, Lebron Džejms, Tom Brejdi, Habib, Usik i drugi to rade svaki put kada nastupaju, zašto mi ne možemo?!"

"To je ljudsko pravo, a kako već znamo, Bog je najveći. Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara vrlo je iznervirala sve hrišćane, bila je veoma satanska i van kontrole."

Govorio je potom Majdov i o stanju u kojem se trenutno nalazi svetski džudo, dvojici sudija koji su ga koštali pobede u osmini finala turnira u kategoriji do 90 kg (IJF izostavio imena).

"Ne znam kako da to kažem, ali molim vas promenite pravila o hvatovima jer su glupa. (…) Nisam takav tip, ja sam pravi borac. Hrišćanski vitez."

Više puta je istakao da se džudoom ne bavi zbog novca i slave, izvinio se zbog dugog teksta i naveo da je govorio otvorenog srca.

Srećan sam i blagosloven porodični čovek, milioner, poštovan u svojoj zemlji kao prvi svetski šampion u istoriji. Radim ovo zbog ljubavi i strasti i zato sam i dalje kao lav. Počeo sam od nule sa svojim ludim roditeljima koji su sve rizikovali i uspeli. Hvala što ste pročitali. Nemojte da mi date predug odmor. Kraljevi nikad ne umiru", u potpisu Nemanja Majdov, evropski i svetski šampion.