Dubai je sadašnjost, a Arapi budućnost evropske košarke – Evroligi stiže "bezobrazna" ponuda

Evropska košarka mogla bi u narednim godinama da doživi velike promene

Evroliga, najjače košarkaško takmičenje na "starom kontinentu", prolazi kroz period tranzicije koji bi mogao da bude još intenzivniji.

Od ove sezone, KK Dubai je član ABA lige, a vrlo je blizu bio učešća u Evrokupu, drugom po jačini takmičenju.

Izvesno je da će klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biti deo Evrolige u narednim godinama, a sada je stigla još jedna vest sa Bliskog istoka.

Navodno je jedan investicioni fond iz Saudijske Arabije spreman da kupi udeo u vlasničkoj strukturi najjačeg evropskog takmičenja i to po ceni od milijardu evra

Prema informacijama koje stižu iz "Fajnanšal tajmsa" u pitanju je "SURJ Sports" grupa koja traži udeo u Evroligi i taj udeo iznosi oko milijardu evra. Za to će se boriti sa jednom američkom i jednom britanskom kompanijom. Navodno trenutno Britanci imaju "vođstvo u trci".

Kroz razne kompanije PIF je već kupio fudbalski klub Njukasl, a već je počeo sa ogromnim ulaganjima u tenis, pa je tako počeo da ima sve veći udeo u ATP i VTA.

Sada su preko novog investicionog fonda izgleda odlučili da uđu i u svet košarke i počeli su pregovore sa Evroligom koja pokušava da proda oko trećinu trenutnog biznisa.

Predsedik Evrolige je legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.