Joviću odbrojani dani u Milanu, hoće li se i on vratiti u Zvezdu?

Srpski fudbaler Luka Jović više nije u planovima Milana

Reprezentativac Srbije gotovo izvesno će napustiti "San Siro" u januaru, pošto su njegovi dani među "rosonerima" odbrojani, prenosi italijanski novinar Nikolo Šira.

Jović je u Milan stigao prvog septembra prošle godine, ali je već sada na izlaznim vratima.

Trener Paolo Fonseka ne želi ga u timu, nije registrovan ni za Ligu šampiona, a po dolasku Tamija Abrahama i Alvara Morate, jasno je bilo da za njega neće biti mesta.

Jović je odigrao odlično u pripremnom periodu, čak je postigao gol protiv Barselone, portugalski stručnjak je računao na novu "devetku", međutim, sve je to bilo kratkog daha.

Italijani prenose da je nekadašnji as Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta, Real Madrida i Fjorentine odbio dve ponude da napusti "grad mode", a to je učinio kako bi pokušao da se izbori za veću minutažu.

Ove sezone odigrao je samo dve zvanične utakmice tokom kojih je prosečno bio na terenu 35 minuta.

Još nije poznato gde će nastaviti karijeru, ali kada je njegovo ime u pitanju, u poslednje vreme često se čuje interesovanje upravo Crvene zvezde.

Luka je ponikao u crveno-belima, otišao sa stadiona "Rajko Mitić" kao veoma mlad, ali je bilo spekulacija da ga srpski šampion želi u timu za Ligu šampiona.

Crveno-beli su se ozbiljno pojačali za nastup u eliti, došao je Rade Krunić koji je takođe ranije igrao za Milan, a vratio se i Nemanja Radonjić.

Jović ima ugovor sa Milanom do juna sledeće godine.