"Greške presudile protiv Benfike, da je Zvezda ranije dala gol..."

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Zoran Filipović izjavio je da su greške koštale crveno-bele poraza protiv Benfike u Ligi šampiona

Crvena zvezda je pre dva dana na svom terenu poražena od Benfike 2:1 u prvom kolu Lige šampiona.

"Benfika je pobedila Zvezdu i na iskustvo i na kvalitet. Ipak je individualni kvalitet igrača Benfike bolji od individualnog kvaliteta fudbalera Zvezde. Ambijent na stadionu Zvezde je bio takav da se očekivao pozivitivan rezultat, jer su svi bili svesni da Benfika u ovom trenutku nije toliko jaka kao ranije. Greške koje su se pojavile u igri Zvezde su uticale na to da se izgubi ta utakmica", rekao je Filipović za "Tanjug".

Filipović je u karijeri igrao i za Zvezdu i za Benfiku.

"Ja sam očekivao da Zvezda napravi neko iznenađenje, da osvoji bod ili čak tri. Svi smo to očekivali, bili bismo zadovoljni i bodom. Međutim, fudbaleri Zvezde su napravili greške, igrači Benfike su lako postigli ta dva gola, koja su uticala na krajnji rezultat", dodao je Filipović.

On je istakao da je Zvezda brzo primila dva gola.

"Prvi gol je poremetio igru Zvezde, u tom trenutku pala je koncentracija igračima. Pre drugog gola Benfike nije bio prekršaj za goste. Englez Majkl Oliver je dobar sudija, ali je bio malo naklonjen gostima. Drugi gol je odlučio utakmicu. Golman Zvezde se pogrešno postavio kod izvođenja slobodnog udarca, pogrešno je postavio i živi zid", naveo je Filipović.

Zvezda je kasno postigla gol, smatra Filipović.

"Zvezda je poslednjih 15-ak minuta pritiskala Benfiku. Videlo se da su igrači Benfike fizički pali. Da je Zvezda postigla gol ranije sigurno bi do kraja meča uspela i da izjednači", dodao je Filipović.

Crvena zvezda će u novom formatu takmičenja u ligaškom delu odigrati osam utakmica u Ligi šampiona.

"Novi format takmičenja je interesantan. Videće se na kraju da li je to pozitivan ili negativan model. U početku će biti dosta iznenađenja, jer neće biti taktiziranja, pošto se igra jedna utakmica. Zvezda za protivnike ima teške rivale. Štutgart je izvanredna ekipa, Jang bojs je komplikovana ekipa, da ne pričamo o Interu, Milanu, Barseloni i Monaku...", rekao je Filipović.