Sport

Spektakl pod otvorenim nebom – Partizan srušio šampiona Evrope pred više od 35.000 navijača

Košarkaši Partizana savladali su u fantastičnoj atmosferi "Panatenaik" stadiona, pred više od 35.000 navijača, ekipu Panatinaikosa 75:64
Spektakl pod otvorenim nebom – Partizan srušio šampiona Evrope pred više od 35.000 navijača© KK Partizan

Partizan jer spreman za novu sezonu – u generalnoj probi pred start takmičenja u ABA ligi i Evroligi, crno-beli su savladali šampiona Evrope, ekipu Panatinaikosa 75:64.

Crno-beli su odigrali više nego solidan meč protiv poprilično nezainteresovanog protivnika, pred više od 35.000 navijača na čuvenom Panatenaik stadionu, na kojem su počele moderne Olimpijske igre.

Ni crno-beli ni zeleni nisu bili kompletni, ali su nagovestili šta i koliko mogu u početnoj fazi sezone, a ekipa Željka Obradovića ostavila je mnogo bolji utisak.

Crno-beli su otvorili meč sjajnom odbranom, pa su prve poene primili posle četiri i po minuta igre – 6:2.

Nije ekipa Željka Obradovića blistala u napadu, ali je šampionu Evrope dozvolila samo jedan pogodak iz igre u prvih 10 minuta i posle prve četvrtine stekla prednost 15:8.

Traljava igra nastavljena je i u drugoj deonici, ali su crno-beli, uprkos brojnim promašajima, kontrolisali rezultat.

PAO je izgledao daleko lošije od ekipe koja je prošle sezone osvojila trofej u Evroligi, Partizan je lako izlazio na kraj sa napadima Atinjana, stigao i do dvocifrene prednosti, da bi na poluvreme crno-beli otišli sa vođstvom od 36:27.

Drugo poluvreme donelo je nešto bolju košarku, ali i dalje je Partizan čuvao prednost, uprkos sve ozbiljnijim naletima domaćina.

Posle tri odigrane četvrtine crno-beli su imali prednost 57:43, zahvaljujući pre svega dobroj odbrani i indisponiranosti visokih igrača Panatinaikosa, koji su već na startu ušli u problem sa ličnim greškama.

Zadržali su crno-beli dvocifrenu prednost sve do sredine poslednje četvrtine, a onda je PAO počeo da se približava.

Ipak, igrači Partizana, koji su tokom čitavog meča imali problema sa linije za slobodna bacanja, u završnici su bili sigurni, sačuvali prednost i došli do važne pobede u poslednjoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dvejn Vašington sa 13 poena, jedan manje ubacio je Brendon Dejvis, dok je Tajrik Džons dodao 10.

Ekipa Željka Obradovića u sredu igra prvi meč u ABA ligi protiv Borca na svom terenu, dok će 3. oktobra gostovati kod Baskonije na premijeri u Evroligi.

image