Sport

Stanojević: Pobeda u derbiju može sve da preokrene

Trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević, kaže da je ekipa maksimalno fokusirana i da pobeda protiv Crvene zvezde može sve da preokrene
Stanojević: Pobeda u derbiju može sve da preokreneGetty © Srdjan Stevanovic

Fudbaleri Partizana u ponedeljak od 19 časova dočekuju Crvenu zvezdu u devetom kolu Superlige Srbije i 174. večitom derbiju.

"Maksimalno smo fokusirani u poslednjih nedelju dana, svi smo mirni i koncentrisani. Znamo šta je derbi, svima je jasno, razmišljamo šta će se desiti, pobeda može sve da preokrene, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Trener Partizana je izjavio da je zadovoljan kako je tim reagovao posle poraza od OFK Beograda u prošlom kolu SLS.

"Zadovoljan sam kako je tim reagovao i radio posle poraza, za nas je to bio nepovoljan trenutak posle utakmice protiv OFK Beograda. Nikad ne znate sta da očekujete u derbiju, biću maksimalno fokusiran da prenesem zahteve igračima", dodao je Stanojević.

On je rekao da u timu neće biti velikih iznenađenja i da će sastav za derbi odlučiti posle danšnjeg treninga.

"Imamo dve varijante, možda ćemo igrati sa dva napadača. Igraju se dva poluvremena, moramo da budemo spremni za ceo meč", naglasio je trener Partizana.

Stanojević je dodao da je pratio utakmicu između Lige šampiona Zvezde i Benfike.

"Pratio sam utakmicu Zvezde i Benfike, odgledao sam je više puta. Drugačije je kad igrate Ligu šampiona, znamo koje su njihove mane", rekao je Stanojević.
Kapiten fudbalera Partizana Aleksandar Jovanović rekao je da je ekipa dobro trenirala i spremno čeka utakmicu protiv Zvezde.

"Raduje me ono što sam video na treninzima, sutra ćemo pružiti partije koje zaslužuju dres Partizana. Daćemo sve od sebe da donesemo pobedu navijačima", rekao je Jovanović.

On je poručio da poštuje sve igrače Zvezde i da je analizirao napadače "crveno-belih".

"Za svaku utakmicu se spremam isto, da donesem ekipi bod ili bodove. Poštujem sve Zvezdine igrače, ko god dođe u našu kuću ne može da bude favorit", naglasio je kapiten "crno-belih".

Partizan je trenutno sedmi na tabeli SLS, ima 11 bodova.

image