Sport

Šok za šampiona - Zvezda pala u Dubaiju, dramatična pobeda za ABA debitanta

Košarkaši Dubaija ostvarili su istorijski trijumf, u prvom zvaničnom meču, pošto su na startu nove sezone u ABA ligi savladali branioca titule Crvenu zvezdu rezultatom 86:84

U sjajnom ambijentu u Dubaiju, domaća ekipa je uspela da trijumfuje u svom prvom takmičarskom meču od osnivanja kluba i to protiv crveno-belih, ostvarivši ključnu prednost na startu meča.

Dubai je prvu deonicu rešio u svoju korist 28:16, pa im nije smetalo što su naredne tri izgubili, jer su već uspeli da stvore nedostižnu prednost.

Novog člana ABA lige su do pobede predvodili Nejt Mejson sa 18, Avudu Abas sa 17 i Klemen Prepelič sa 16 poena. Aleksa Uskoković postigao je prvi poen u istoriji Dubaija, a meč je završio sa tri, Danilo Anđušić sa četiri, a Nemanja Dangubić sa osam poena.

Kod Zvezde Nikola Kalinić ubacio je 16, a Ajzeja Kenan 13, a Luka Mitrović 12 poena. Kodi Mekintajar imao je šut za pobedu dve sekunde pre kraja, ali je promašio i tako meč završio sa 10 poena na svom kontu.

Miloš Teodosić je isključen početkom četvrte četvrtine nakon tehničke greške i namernog faula, pa tim Janisa Sferopulosa nije uspeo da u dramatičnoj završnici stigne do preokreta.

Dubai u narednom kolu gostuje Cedevita Olimpiji, a Zvezda dočekuje Mornar.

image