Sport

Hrabri Arsenal nije izdržao - Siti u 98. minutu do boda u derbiju Premijer lige

Fudbaleri Arsenala nisu uspeli da savladaju Mančester siti na teškom gostovanju u derbi meču 5. kola Premijer lige, pošto im ni vođstvo do 98. minuta meča nije donelo trijumf
Hrabri Arsenal nije izdržao - Siti u 98. minutu do boda u derbiju Premijer ligeGetty © Carl Recine / Staff

Ekipa Pepa Gvardiole uspela je da se očuva na prvom mestu engleskog šampionata, pošto je u poslednjim trenucima meča stigla do izjednačujućeg pogotka za 2:2.

Sve je počelo sjajno za četvorostruke uzastopne šampione, koji su poveli preko Erlinga Holanda već u 9. minutu. Ali ako je neko tada očekivao "raspad" Arsenala, dogodilo se upravo suprotno.

"Tobdžije" su pokazale zube prvom favoritu za novu titulu i već do poluvremena stigle do preokreta. Prvo je Rikardo Kalafjori odlično pogodio sa distance za 1:1 u 22. minutu, da bi Gabrijel u nadoknadi prvog poluvremena doneo preokret.

Golovi defanzivaca su ipak bili stavljeni u zapećak kada je Leondro Trosar zbog odugovlačenja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u osmom minutu nadoknade prvog dela igre.

Arsenal se u nastavku sa 10 igrača odlično držao, uspevao da odoli, ali sve do 98. minuta, kada je Džon Stons postao treći defanzivac na meču koji je zatresao mrežu i postavio rezultat na konačnih 2:2.

Tako je Siti ostao vodeći u Premijer ligi sa 13 od mogućih 15 bodova, dok je Arsenal četvrti sa 11 bodova.

Standings provided by Sofascore

image