Sport

Kamenjašević: Uspeli smo, drago mi je što je prvi meč bio sa Zvezdom

Sportski direktor KK Dubai Dejan Kamenjašević izjavio je da nije bilo lako napraviti strukturu kluba u kratkom periodu, kao i da mu je posebno drago što je ostvarena istorijska pobeda protiv Crvene zvezde
Kamenjašević: Uspeli smo, drago mi je što je prvi meč bio sa Zvezdom© ABA liga

"Nije bilo lako u kratkom periodu napraviti strukturu kluba, praktično za dva i po - tri meseca. Uspeli smo u tome da se 'podbaci lopta', a meni je posebno drago što smo prvu, istorijsku, utakmicu odigrali protiv Crvene zvezde, rekao je sportski direktor KK Dubai.

Dubai je od ove sezone član ABA lige, a u prvom meču pobedio je Zvezdu, aktuelnog šampiona, rezultatom 86:84.

"Zvezda ja za nas kao bratski klub, podržali su nas da uđemo u ABA ligu i veoma nam je drago što smo prvo njih ugostili u našoj velelepnoj "Coca Cola Areni", izjavio je Kamenjašević za "Tanjug".

Prema njegovim rečima, pred ekipom Dubaija je još mnogo rada, ali veoma je važno što su sada definitivno na košarkaškoj mapi.

"Atmosfera je bila dobra, pokazali smo da imamo i parket i koševe i neke navijače koje još uvek moramo da učimo kako da navijaju, imamo i tim i takmičili smo se. Takođe, mislim da je za nas dobro što nam je Zvezda došla u prvom kolu, realno sad nam je bila najveća šansa da pobedimo jer su oni još u nekom početku, još se traže kao tim, imaju 16 igrača".

"Zvezda je ekstremno dobar tim, napravljen za Top 8 Evrolige, imamo ogromno poštovanje prema njima. Opet, sa druge strane mi smo praktično igrali bez dva vrlo bitna igrača - Bertansa koji se na samom početku povredio, a videli smo kakav je šuter, dok je Ajzea Tejlor tek potpisao i još ne zna da li je "pošao i došao". Kad se uigramo, ne samo 12 igrača, nego i svi mi iz "stafa", verujte mi smo tek naučili imena nas samih, sve će biti bolje i bolje", istakao je Kamenjašević.

image