Vidovita "Marka": Vinisijus osvaja "Zlatnu loptu"

Na današnjoj naslovonoj strani španske "Marke" osvanuo je Vinisijus Žunior sa "Zlatnom loptom" u rukama

Iako je gala ceremonija na kojoj će biti uručena "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera u sezoni 2023/24 zakazana za 28. oktobar, španska "Marka" zna ko će zameniti Lea Mesija na fudbalskom tronu.

Naime, na naslovnoj strani današnjeg broja uglednog španskog sportskog časopisa nalazi se fudbaler Reala Vinisijus Žunior sa prestižnom nagradom u rukama, uz naslov "Svi putevi vode do zlata".

Vini jeste najveći favorit na kladionicama, uz saigrače Džuda Belingema, Kilijana Mbapea, Danija Karvahala, ali i Rodrija iz Mančester sitija.

Mbape je tek stigao u "kraljevski" klub i nije učestvovao u osvajanju Lige šampiona, za razliku od Vinija i Džuda, koji su bili najbolji igrači ekipe Karla Anćelotija u prošloj sezoni.

Ne treba zaboraviti ni Karvahala, koji je čak postigao pogodak u finalu Lige šampiona, a sa Španijom je bio najbolji na Evropskom prvenstvu odigranom prošlog leta u Nemačkoj.

Rodri je bio osovina Mančester sitija u prošloj sezoni, ali za razliku od uspeha sa nacionalnim timom, nije uspeo da se domogne ni finala u klupskom takmičenju.

"Marka", očigledno, smatra da je sve gotovo i da će najbolji fudbaler sveta biti Vinisijus Žunior.