Svi Zvezdini "pokeri" u Humskoj: Partizan ništa slično nije doživeo 42 godine

Fudbaleri Partizana doživeli su prvoklasno poniženje u 174. "večitom" derbiju pošto su na svom stadionu doživeli poraz 4:0 od najvećeg rivala, Crvene zvezde

Ekipa Aleksandra Stanojevića bila je potpuno nemoćna i čak i "dobro prošla", imajući u vidu s kojom lakoćom je primila tri pogotka u razmaku od 20 minuta, na 25 minuta do kraja susreta.

Ipak, zaustavila se Zvezda na "pokeru" i tako ostala bez svoje prve "petarde" u derbijima na stadionu rivala. Međutim, nije prvi put da su crveno-beli postigli četiri pogotka na derbijima igranim u Humskoj. Ovo je bio ukupno šesti put, doduše prvi posle 42 godine.

Zvezda je u ponedeljak uveče ostvarila najveću pobedu kao gost u derbijima, a poslednji put su četiri pogotka postigli u trijumfu 1:4 ostvarenom na tada stadionu "JNA" u 70. derbiju.

Bilo je to 14. aprila 1982. godine, kada je Zvezda savladala Partizan, a golove su postizali Milko Đurovski, Miloš Šestić dva puta i Ranko Đorđić, dok je jedini gol za crno-bele postigao Zvonko Živković.

Rezultatom 4:1 Zvezda je u Humskoj pobedila Partizan i u 58. derbiju, marta 1976. godine, i pre toga u 16. derbiju, igranog juna 1955.

Jednom prilikom je za goste na "JNA" bilo 4:2 i to u 12. derbiju iz 1953. godine, kada su za Zvezdu golove davali Rajko Mitić, Todor Živanović, Kosta Tomašević i Predrag Đajić. Marko Valok i Todor Veselinović bili su strelci za crno-bele.

Takođe, crveno-beli su četiri pogotka postigli i u prvom derbiju ikada odigranom 5. januara 1947. godine. Na stadionu u Humskoj, tada zvanom Centralni dom Jugoslovenske Armije, rezultat je bio 3:4, a tri gola za Zvezdu je postigao Jovan Jezerkić, uz još jedan pogodak Đajića. Za Partizan je gol postigao Stjepan Bobek, uz autogolove Đajića i Mladena Kašanina.

Za zvezdaše će biti simbolično što su na prvom i do sada poslednjem derbiju njihovi puleni postigli po četiri pogotka, uz het-trik napadača, pošto je u ponedeljak to učinio i Šerif Ndiaje.

A šta ostaje Partizanu? Osim sramote, kako je to rekao trener Aleksandar Stanojević, crno-belima verovatno preostaje samo još da se dobro zapitaju šta u stvari rade.