Barsa hitno traži golmana, jedan spreman da se vrati iz penzije

Nakon stravične povrede Nemca Ter Štegena, Barselona je u potrazi za golmanom koji bi čuvao mrežu kataolonskog kluba do kraja sezone

Nije se lider španskog prvenstva nadao da će krajem septembra i van prelaznog roka, morati da potraži novog golmana.

Teška povreda koju je doživeo golman Mark Andre ter Štegen u meču sa Viljarealom, naterala je čelnike "Blaugrane" na donošenje hitnih odluka.

Nemac je zadobio potpunu rupturu tetive desnog kolena, koje je odmah nakon pada izgledalo katastrofalno loše i van prirodne pozicije.

Barselona je objavila da će Ter Štegen biti operisan i da je minimalno odsustvo osam meseci, a španski mediji navode da kapitena Barse neće biti znatno duže od toga.

Zbog takve situacije, Barselona je i zvanično krenula u potragu za novim čuvarom mreže.

Kako je prelazni rok završen, opcije su značajno umanjenje. Barselona će tako moći da dovede samo igrače koji nemaju ugovor sa drugim timom.

Tako se kao kandidati spominju 37-godišnji Kejlor Navas, koji od prošle sezone nema klub, ali i Vojčeh Ščesni.

Zanimljivo je da je Poljak pre samo nekoliko nedelja najavio odlazak u penziju, ali prema pisanju dobro obaveštenog Fabricija Romana, spreman je da se vrati profesionalnom fudbalu.

Romano, koji se poziva na izvore bliske Ščesnom, navodi da je Barselona već pristupila poljskom golmanu i da su u toku pregovori oko uslova.

Ukoliko ne uspe da dovede pojačanje na poziciji čuvara mreže, katalonski klub će morati da se osloni na rezervne golmane Injakija Penju i Andera Astralagu.