Sport

KK Partizan: Sanirani nasleđeni dugovi, želimo četvrtfinale Evrolige i osvajanje ABA lige

Košarkaški klub Partizan održao je redovnu sednicu Skupštine i Upravnog odbora na kojoj je saopšteno da su sanirani nasleđeni dugovi i da su ambicije kluba u narednoj sezoni četvrtfinale Evrolige i osvajanje ABA lige
KK Partizan: Sanirani nasleđeni dugovi, želimo četvrtfinale Evrolige i osvajanje ABA lige© ATA Images

Kako se navodi na sajtu crno-belih na sednici Upravnog odbora, usvojeni su izveštaji o radu sportskog i poslovnog sektora KK Partizan, predstavljeni su finansijski izveštaji i planovi za ostvarenje postavljenih ciljeva.

"Najvažnije takmičarske ambicije kojima će Klub stremiti u sezoni 2024-25 su plasman u četvrtfinale Evrolige i osvajanje titule regionalnog prvaka. Poslovni ciljevi Kluba su dalje unapređivanje poslovnog sistema, konačna finansijska stabilizacija i osnaživanje tima privrednika i pojedinaca koji će stati uz KK Partizan", navodi se u saopštenju kluba.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je poručio da klub uspešno rešio nasleđene dugove.

"Nasleđeni dugovi prema igračima, trenerima, dobavljačima i zaposlenima koji su od strane Uprave zatečeni 2017. godine su u potpunosti sanirani. Klub nastavlja sa radom na rešavanju drugih finansijskih pitanja, o čemu će biti reči uskoro", rekao je Mijailović.

Iz Partizana su saopštili da je jedan od važnih ciljeva kluba proširenje delovanja Fondacije "Dobro pamtim sve", o čemu će odluku doneti članovi Borda Fondacije, predsednik Dragan Kićanović i potpredsednici Ostoja Mijailović i Novica Veličković.

Košarkaši Partizana u sredu igraju prvu utakmicu u novoj sezoni protiv Borca iz Čačka.

image