UEFA oduzela "San Siru" finale Lige šampiona 2027. - Francuzi žele organizaciju

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da stadion "San Siro" u Milanu ostaje bez organizacije finala Lige šampiona 2027. godine

UEFA je takvu odluku donela jer grad Milano nije mogao da garantuje da će stadion i njegova okolina biti spremni za utakmicu zbog renoviranja.

Zato će sad krovna organizacija evropskog fudbala do aprila pokušati da izabere konačnog domaćina finala elitnog fudbalskog takmičenja, a jedan od mogućih kandidata biće stadion "Velodrom" u Marseju.

To je saopštio Sebastijen Gibrael, predstavnik gradskih vlasti Marseja, samo nekoliko sati nakon potvrde UEFA o oduzimanju domaćinstva Milanu.

"A zašto to ne bi bilo u Marseju, na najlepšem stadionu u Francuskoj - na Velodromu?", upitao je Gibrael na društvenim mrežama, i istakao da će vlasti Marseja zajedno s gradonačelnikom Benoom Pajanom podržati kandidaturu tog grada.

Sledeća dva finala Lige šampiona biće igrana u Minhenu 2025. i Budimpešti 2026. godine. "San Siro" tako neće po peti put biti domaćin najveće utakmice evropskog klupskog fudbala, pošto je do sada to bio 1965, 1970, 2001. i 2016. godine.