Sport

Nekada je važio za najvećeg teniskog talenta, a sada ga pobeđuje ko stigne

Igrao je Grk finala grend slema, osvajao velike titule i svi su mu predviđali da će dominirati muškim tenisom, ali njegova karijera već godinama ide silaznom putanjom
Nekada je važio za najvećeg teniskog talenta, a sada ga pobeđuje ko stigneGetty © Francisco Macia/Quality Sport Images/Contributor

Stefanos Cicipas, trenutno 12. igrač na ATP rang-listi, doživeo je novi veliki udarac i ranu eliminaciju sa turnira u Tokiju.

Cicipasa je već u prvoj rundi eliminisao Aleks Mikelsen iz Sjedinjenih Američkih Država, rezultatom 4:6, 6:1, 6:2.

Momku koji je 49. na svetu bilo je dovoljno da u prestonici Japana napravi preokret za nešto manje od dva sata igre.

Stefanos je doživeo četvrti poraz u poslednjih pet takmičarskih mečeva i jasno je da je, nakon Olimpijskih igara u Parizu, njegova forma još lošija nego ranije.

Mikelsen, koji je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, igraće u drugoj rundi sa pobednikom meča Tomas Martin Ečeveri – Kristofer O'Konel.

Plasman u drugo kolo izborio je i Džek Drejper koji je pobedio Italijana Matiju Belučija 6:4, 6:2. Britanac će u drugom kolu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Japanac Jošihito Nišioka je u prvom kolu nadigrao Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5), dok je Amerikanac Tomi Pol savladao Italijana Mateja Arnaldija 6:3, 6:2.

image