Sport

Jokić o nastupu na Olimpijskim igrama: Igranje za Srbiju je jedinstven osećaj

Nikola Jokić pokušao je američkim novinarima da objasni razliku između šampionske titule sa Denverom i osvajanja bronzane medalje sa nacionalnim timom na Olimpijskim igrama
Jokić o nastupu na Olimpijskim igrama: Igranje za Srbiju je jedinstven osećajGetty © Matthew Stockman

Olimpijske igre u Parizu su iza nas, ali ćemo zauvek pamtiti kako su Pešićevi momci namučili i umalo savladali najjači američki tim u istoriji.

Nikola Jokić bio je najvažniji i najbolji igrač Srbije na olimpijskom turniru na kojem je nacionalni tim osvojio bronzanu medalju, a sada se vratio u Denver, gde ga očekuje početak nove NBA sezone i još jedan napad na šampionski prsten.

Američke novinare zanimalo je da trostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu uporedi osvajanje titule sa Nagetsima i medalje sa nacionalnim timom.

"Slično je, ali drugačije. Osvojiti titulu, prvu u istoriji ove organizacije i za mene lično, zaista je nešto posebno. Ali igranje za reprezentaciju je jedinstven osećaj i budi jedinstvene emocije. Igranje sa prijateljima sa kojima si odrastao, protiv kojih si igrao kada si imao 13-14 godina, a sada igraš protiv najboljih na svetu na Olimpijskim igrama", rekao je srpski centar.

Nikola je pozvao i ostale igrače koji to mogu, da obavezno igraju za svoje nacionalne timove.

"Uživao sam igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo", rekao je Jokić.

Nova sezona u NBA počinje 22. oktobra, a Denver će pokušati da osvoji šampionski prsten, kao što je to bio slučaj 2023. godine.

image