Sport

Zvezda čuva svog "Mesija" - nakon derbija i asistencije, Maksimović potpisao novi ugovor

Mladi srpski fudbaler Andrija Maksimović potpisao je novi ugovor sa Crvenom zvezdom, prema kojem će u crveno-belima biti još tri godine
Zvezda čuva svog "Mesija" - nakon derbija i asistencije, Maksimović potpisao novi ugovor© FK Crvena zvezda

Sigurno da bi Zvezda želela i duže da zadrži svog malog "Mesija", ali kako Maksimović ima tek 17 godina, trogodišnji profesionalni ugovor je maksimalno što šampion Srbije može da uradi.

Maksimović je nedavno upisao debitantski nastup u redovima crveno-belih i to baš u 174. "večitom" derbiju.

Veoma solidnu partiju krunisao je asistencijom kod drugog gola Zvezde, koji je postigao Silas.

Maksimoviću su na ugovoru prvi čestitali predsednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela koji je govorio o kvalitetima darovitog ofanzivca.

"Maksimović je biser naše omladinske škole i samo se čekao pravi trenutak kada će biti starter na nekoj velikoj utakmici. Za njega je to bio 174. večiti derbi. Andrija je počeo utakmicu, odigrao odlično i sada su se svi u Srbiji i svetu upoznali sa njegovim kvalitetom za koji smo mi odavno znali da poseduje. Ugovor koji produžujemo je nagrada za kvalitet, trud i rad koji je pokazao tokom fudbalskog odrastanja u Zvezdi. Čestitke i njemu, i našoj akademiji, jer imamo sjajnog fudbalera pred kojim je blistava karijera ", rekao je Mrkela.

Mladi fudbaler je istakao koliko je srećan što je produžio ugovor sa šampionom Srbije.

"Srećan sam što sam produžio ugovor sa voljenim klubom. Nastaviću da treniram i vredno radim kako bih dokazao da mogu još bolje. Igrao sam derbi, dokazao da mogu da se nosim sa prvotimcima u Superligi, i želim da samo tako nastavim, kako bih u budućnosti bio standardan u Crvenoj zvezdi. Nakon derbija, želja mi je da debitujem i u Ligi šampiona", rekao je Maksimović.

image