Sport

Niko nikad kao Kol Palmer - četiri gola u prvom poluvremenu za Čelsijevu zvezdu

Kol Palmer postigao četiri pogotka u prvom poluvremenu u trijumfu Čelsija nad Brajtonom (4:2), dok je Arsenal umalo ispustio dva gola prednosti protiv Lestera, ali je pobedio u sudijskoj nadoknadi (4:2), u utakmicama šestog kola Premijer lige
Niko nikad kao Kol Palmer - četiri gola u prvom poluvremenu za Čelsijevu zvezduGetty © Mike Hewitt

Kol Palmer jedan je od najtalentovanijih engleskih fudbalera, a nekadašnji đak Sitijeve akademije protiv Brajtona je pokazao sav svoj raskošni talenat.

Levonogi vezista postigao je četiri pogotka za "plavce" i to sva četiri u prvom poluvremenu - što niko nikada nije uspeo pre njega u Premijer ligi!

"Galebovi" su poveli preko Rutera, a onda je Palmer kompletirao pravi het-trik (tri uzastopna pogotka) - posebno je lep bio treći, iz slobodnog udarca sa više od 25 metara.

Još jednom je zepretio Brajton preko Balebe, ali je Palmer četvrtim pogotkom na meču postavio konačan rezultat utakmice - 4:2.

Velika drama viđena je na "Emirejtsu", gde je Arsenal u sudijskoj nadoknadi došao do tri boda.

"Tobdžije" su na poluvremenu imale dva gola prednosti, strelci su bili Martineli i Trosar, ali su "lisice" u nastavku došle do izjednačenja golovima desnog beka Džastina.

Ipak, još jednom je Trosar bio strelac, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, da bi nekoliko minuta kasnije trijumf Arsenal potvrdio Kaj Haverc.

Ekipa Mikela Artete tako se izjednačila sa Sitijem na vrhu tabele sa po 14 osvojenih bodova, Čelsi je treći sa bodom manje.

Everton je golovima Dvajta Meknila u drugom poluvremenu došao do preokreta protiv Kristal palasa i prve pobede u sezoni, dok je Fulam golom Raula Himeneza sa bele tačke došao do trijumfa u Notingemu.

Brentford je treću utakmicu zaredom postigao gol u prvom minutu, ali je Vest Hem osvojio bod golom Součeka.

image