"Ozloglašeni" Nemac sudi Zvezdi i Interu u Milanu

Nemački arbitar Feliks Cvajer delegiran je za glavnog sudiju meča drugog kola Lige šampiona između Intera i Crvene zvezde

UEFA je saopštila odluke delegacionog odbora, pa će tako Cvajeru biti poveren meč u Milanu između šampiona Italije i Srbije.

Cvajer (43) će predvoditi kompletno nemačku sudijsku šestorku na stadionu "Đuzepe Meaca".

Asistenti uz aut linije Cvajeru će biti Robert Kempter i Kristijan Dic.

Četvrti sudija biće Florijan Badštubner. Glavni u VAR sobi biće Bastijan Dankert, a Benjamin Brand će mu asistirati.

Nemački arbitar je 2005. godine bio umešan u aferu nameštanja utakmica sa Robertom Hojcerom, ali je na kraju bio kažnjen samo šestomesečnom suspenzijom pa je vraćen na nemačke terene.

Uprkos učešću u toj aferi 2012. godine Cvajer je postao međunarodni sudija i već 12 godina sudi najvažnije klupske i reprezentativne utakmice.

Letos je na Evropskom prvenstvu sudio četiri utakmice,. uključujući i polufinale u kom je Engleska savladala Holandiju rezultatom 2:1.

Cvajer je bio glavni u VAR sobi tokom utakmice Srbija - Švajcarska na Svetskom prvenstvu 2018. godine kad nije reagovao pošto su dvojica defanzivaca Švajcarske rukama držala Aleksandra Mitrovića.

Utakmica Inter - Crvena zvezda igra se u utorak uveče od 21 čas.

Inter ima bod posle prvog kola posle remija 0:0 na gostovanju Mančester Sitiju, Zvezda je u prvom kolu poražena kod kuće od Benfike (1:2).