Partizan pobedio posle 56 dana: Crno-beli srušili Lalatovićeve momke

Fudbaleri Partizana uspeli su da ostvare prvu pobedu u svim takmičenjima posle 56 dana, pošto su na gostovanju u Lučanima bili bolji od domaće Mladosti - 3:1

Crno-beli su bili bez pobede još od 4. avgusta i trijumfa nad Železničarom iz Pančeva, otkada su nanizali seriju od osam utakmica bez trijumfa.

Ređala su se ispadanja iz više UEFA takmičenja, porazi od OFK Beograda i blamaža protiv Crvene zvezde, da bi po odlasku doskorašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića, crno-beli uspeli da naprave reakciju.

Dan pre nego što će Savo Milošević po drugi put i zvanično postati trener Partizana, Beograđani su slavili prikazavši daleko ubedljiviju igru u napadu. Štoper Mihajlo Ilić je u 12. minutu doveo Partizan u prednost, a nju je u 26. duplirao Đorđe Jovanović.

Tim Nenada Lalatovića je preko Aleksandra Pejovića uspeli da smanje zaostatak iz penala pred odlazak na odmor, ali je Stefan Kovač u 57. minutu postavio konačan rezultat.

Partizan sada ima 14 bodova iz osam utakmica, ali i dve utakmice zaostatka u odnosu na veliki broj timova. Mladost je sa 19 bodova iz 10 utakmica ostala na trećem mestu na tabeli.