Sport

Obradović otkrio razlog Partizanove pobede, pa poručio: Jedna stvar je nedopustiva

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je promena odbrane u drugom poluvremenu donela pobedu crno-belima protiv Spartaka
Obradović otkrio razlog Partizanove pobede, pa poručio: Jedna stvar je nedopustiva© ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana su u Subotici rezultatom 89:80 u drugom kolu regionalne ABA lige

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim na lepom gostoprimstvu u Subotici i svim ljudima koji su večeras bili u hali. Mislim da je bila predivna atmosfera. Takođe, čestitao bih ekipi Spartaka na izvanredno odigranoj i pripremljenoj utakmici", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakao da je Partizan imao velike probleme u prve tri četvrtine meča protiv Spartaka.

"Pokušali smo da reagujemo na poluvremenu, da promenimo odbranu na njihovim glavnim igračima, koji su igrali tu 'pikenrol' igru. Mislim da smo uspeli u tome. Želim Spartaku sve najbolje i mom kolegi Vladimiru Jovanoviću koji odlično vodi tim. Rekao sam u najavi utakmice da oni imaju apsolutno jasne ideje kako žele da igraju i danas su odigrali ponovo izvanrednu utakmicu", dodao je trener Partizana.

Obradović je naveo da su crno-beli stigli do pobede zato što su promenili odbranu.

"Mi smo pobedili zato što smo promenili odbranu i zato što smo konačno pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu, 5/5 za tri poena u poslednjoj četvrtini. Kada pogađaš, onda je to druga utakmica. U prvom poluvremenu ishitreni šutevi, gde su od 10, mislim tri bila normalna. Takođe, neverovatno loš procenat slobodnih bacanja 12 od 24, što je 50 odsto. To je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja, a ne za jedno takmičenje kao što je ABA liga", rekao je Obradović.

Trener Partizana je potom čestitao igračima na pobedi.

"Mislim da će mnogima na ovom terenu biti teško i mislim da je Spartak napravio veoma ozbiljnu ekipu i da će biti veoma konkurentan u ABA ligi", istakao je Obradović.

On je potom pohvalio navijače Partizana.

"Bilo bi neskromno da hvalim navijače, ali ću ih uvek hvaliti. Gde god da idemo, imamo navijače. Zahvalio sam se navijačima Spartaka, ali i Partizana. U našoj Areni je u prethodnom kolu oboren rekord. Imali smo 18.000 gledalaca u prvom kolu, ljudi nam veruju, imali smo period kakav smo imali. Igrači su osetili i prepoznali šta je Partizan. Koliko ćemo se odužiti navijačima i biti spremni za to, moramo da vodimo računa o tome", zaključio je Obradović.

Košarkaši Partizana će 6. oktobra u narednom kolu ABA lige na svom terenu dočekati Cibonu. Crno-beli će prethodno 3. oktobra u prvom kolu Evrolige u Vitoriji gostovati Baskoniji.

image