Sport

Incidenti obeležili derbi Madrida - Atletiko "ukrao" bod Realu u sudijskoj nadoknadi

Fudbaleri Atletika i Reala odigrali su na stadionu "Metropolitano" u Madridu nerešeno 1:1 u meču osmog kola španske La Lige

Derbi meč osmog kola La Lige, između Atletika i Reala, završen je bez pobednika - 1:1.

Utakmicu, u kojoj se očekivalo mnogo od dva kandidata za šampionsku titulu, obeležili su incidenti koje se izazvali domaći navijači, pa je meč čak bio i prekinut.

U prvom poluvremenu duela na stadionu "Metropolitano" nije bilo pogodaka, a "kraljevski" klub poveo je u 64. minutu golom Edera Militaa.

Ipak, navijačima "jorgandžija" nije se dopao način na koji je golman gostiju Tibo Kurtoa proslavio vodeći gol, pa su počrli da ubacuju razne predmete u teren.

Fudbaleri Atletika i trener Dijego Simeone potom su pokušali da ubede navijače da ne ubacuju predmete na teren, a glavni sudija meča Mateo Buskets Ferer odlučio je da povuče igrače oba tima u svlačionicu.

Utakmica je nastavljena posle 15-ak minuta, a fudbaleri Atletika su do izjednačenja stigli u petom minutu nadoknade vremena pogotkom Koree.

Sudije su prvo pokazale da se napadač Atletika nalazio u ofsajdu, ali je posle intervencije iz VAR sobe pogodak priznat.

Atletiko je meč završio sa igračem manje, pošto je Markos Ljorente dobio crveni karton u devetom minutu sudijske nadoknade.

Oba madridska tima gledaju u leđa Barseloni - fudbaleri Reala se nalaze na drugom mestu na tabeli La Lige sa 18 bodova, dok je Atletiko treći sa 16.

Real će u narednom kolu španskog prvenstva na svom terenu dočekati Viljareal, dok će Atletiko gostovati u Sosijedadu.

image