Odličan žreb za Đokovića u Šangaju - izbegao Sinera, Alkaraza i Medvedeva do finala

Srpski teniser Novak Đoković, četvorostruki šampion Šangaja, počeće takmičenje na ovogodišnjem Masters turniru u Kini u drugom kolu, protiv pobednika meča Aleks Mikelsen - Junčaokete Bu

Đoković je slobodan u prvom kolu, a žrebom je određeno da će u drugoj rundi igrati protiv pobednika meča između Amerikanca Aleksa Mikelsena i Kineza Junčaokete Bua.

Potencijalni protivnici Đokovića u trećem kolu su Francuz Đovani Mpeši Perikar ili Italijan Flavio Koboli, dok bi se u osmini finala mogao naći oči u oči sa Aleksandrom Bublikom iz Kazahstana ili Amerikancem Frensisom Tijafoom.

U četvrtfinalu Đoković bi mogao na Bugarina Grigora Dimitrova ili Rusa Andreja Rubljova.

Đokovićev najteži protivnik po renkingu u donjem delu žreba je Nemac Aleksandar Zverev, sa kojim bi mogao da igra u polufinalu, mada je potencijalni rival iz tog dela kostura i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se tiče potencijalnih finalista iz drugog dela žreba, tu se nalaze Italijan Janik Siner, Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

U glavnom žrebu Šangaja je i Miomir Kecmanović, koji će se na početku turnira sastati sa Aleksejem Popirinom iz Australije, teniserom koji je eliminisao Đokovića sa Ju-Es opena.

Masters u Šangaju počinje 2. i trajaće do do 13. oktobra.

Titulu je lane osvojio Poljak Hubert Hurkač, ali je neće braniti zbog povrede kolena.