Sport

Težak ispit za srpskog šampiona u elitnom takmičenju - Zvezda gostuje kod Intera bez podrške navijača

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat gostuju Interu iz Milana u drugom kolu Lige šampiona, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
Težak ispit za srpskog šampiona u elitnom takmičenju - Zvezda gostuje kod Intera bez podrške navijačaGetty © Srdjan Stevanovic

Crveno-beli stižu na stadion "Đuzepe Meaca" nakon poraza na startu od Benfike (2:1), dok je Inter osvojio bod protiv Mančester Sitija (0:0).

Šampion Srbije u međuvremenu je ostvario ubedljivu pobedu u "večitom derbiju", a zatim savladao i ekipu Železničara i u dobrom raspoloženju očekuje gostovanje u Milanu.

"Kada igrate na najvišem nivou takmičenja, protiv velikih ekipa, morate da budete maksimalno koncentrisani i motivisani. Najvažnije je da imamo što manje 'praznih hodova' i odigramo hrabro i konstantno", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije.

Omri Glazer se oporavio od povrede, ali Milojević još nije doneo odluku da li će izraelski golman početi meč.

Crveno-beli će sigurno igrati bez Mirka Ivanića, koji zbog problema sa primicačem nije ni otputovao u Italiju.

Zvezda nije trenirala u Milanu, a Milojević je rekao da je ideja bila da se dobije vreme za trening i pripremu.

Inter je, posle nešto sporijeg početka sezone i poraza u gradskom derbiju od Milana, ovog vikenda slavio na nezgodnom gostovanju u Udinama, a "probudio" se kapiten Lautaro Martinez, koji je na "Friuliju" postigao svoja prva dva pogotka u sezoni.

Trener neroazura Simone Inzagi smatra da ekipi i dalje nedostaje kontinuitet koji je imala prošle sezone, ali i da, zbog novog sistema takmičenja u Ligi šampiona, nije moguće praviti kalkulacije.

Zbog zabrane italijanske policije srpski šampion neće imati podršku sa tribina, ali je grupa navijača stigla u Italiju i noć pre duela podržala fudbalere crveno-belih ispred hotela.

Utakmica između Intera i Crvene zvezde igra se od 21 čas, glavni sudija meča je "ozloglašeni" Feliks Cvajer, a dešavanja sa stadiona "Đuzepe Meaca" možete pratiti na našem portalu u blogu uživo.

image