Sinerove "besane noći" zbog doping skandala: Podsećam sebe da nisam uradio ništa loše

Janik Siner kaže da nije mogao noćima da spava zbog tužbe Svetske antifoping agencije i ponovio da se nalazi u teškom periodu, ali da pokušava da koncentriše na tenis

Najbolji teniser na ATP listi već mesecima se nalazi u centru doping skandala, a taman kada je mislio da je sve gotovo - Svetska antidoping agencija zatražila je suspenziju Italijana do dve godine.

Očekivano, Siner ne podnosi baš najbolje ono što mu se dešava, pa je priznao da noćima nije mogao da spava.

"Ovo nije situacija u kojoj sam želeo da budem, vrlo je delikatna i komplikovana. Ali, uvek se trudim da podsetim sebe da nisam uradio ništa loše. Imao sam besane noći u proteklom periodu, a ponovo neće biti nimalo lako",rekao je prvoplasirani na ATP listi posle plasmana u polufinale turnira u Pekingu.

Italijan je, podsetimo, dvaput bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol, ali su mu suspenzije u oba navrata maltene momentalno ukinute.

Ipak, Svetska antidoping agencija (VADA) odlučila je da se žali na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA), koja je oslobodila Janika jer je sarađivao u postupku i, prema njihovom zaključku, dokazao da nije namerno uneo zabranjenu supstancu u organizam, niti je bilo nemara sa njegove strane.

VADA se žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i tražila suspenziju Sinera na godinu do dve dana.

"Naravno da sam razočaran što sam ponovo u ovakvoj situaciji. Trudim se da ostanem fokusiran na svoj posao i radim sve što mogu da se pripremim za mečeve. Ali, da, ovo su teški trenuci za mene i moj tim", rekao je Siner.

Italijan će se za finale turnira u Pekingu boriti protiv Kineza Junčaokete Bua, dok se u drugom polufinalu sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.