Sport

Milojević žali zbog grešaka najiskusnijih igrača: Sami sebi smo dali sve golove

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević posle poraza od Intera u drugom kolu Lige šampiona rekao je da su greške kakve su pravili njegovi igrači nedopustive na ovom nivou
Milojević žali zbog grešaka najiskusnijih igrača: Sami sebi smo dali sve goloveGetty © Mattia Pistoia - Inter

Posle poraza od Benfike na startu takmičenja, šampion Srbije je u drugom kolu ubedljivo poražen u gostima od Intera 4:0, a praktično kod sva četiri pogotka prethodile su greške crveno-belih.

"Hteli smo da izađemo kao što smo najavili u novom sistemu, dosta dobro smo to odradili. Ova utakmica je izgubljena direktnim našim greškama. Protiv Benfike dve, sada četiri, sami sebi smo dali sve golove. Teško mi pada, žao mi je što primamo ovako naivne golove. Najiskusniji igrači? Kad je neko mlad, kad izgubi loptu nije problem. Problem je kad kod iskusnih igrača imate takve greške, ali to je fudbal, dešavaju se takve stvari", istakao je Milojević na konferenciji za medije.

Na ovom nivou moramo da smanjimo bilo kakvu grešku - ako treba da primite gol, onda protivnik treba da se namuči da ga da, dodao je Milojević.

"Imali smo dosta stvari koje smo hteli da radimo, pravimo šanse. Protiv takvih ekipa morate da držite 'nulu'. Tamo gde je Inter bio najjači, anulirali smo ga. Okrećemo se sledećoj utakmici, sutra je novi dan", poručio je Milojević.

Na pitanje da prokomentariše igru mladog Andrije Maksimovića, Zvezdin trener je rekao da je bio fenomenalan.

"Dete koje ima blistavu budućnost. Pokazao je bez obzira na mladost, dobijaće iskustvo, kreirao je šanse, imao šanse. Treba da nastavi da radi. Uveren sam da će sve biti kod njega kako treba. Zvezda je u njemu dobila bisera pravog. Predviđam mu svetlu budućnost", istakao je Milojević.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona igra 22. oktobra u gostima protiv Monaka.

image