Sport

Spajić o nedopustivim greškama, Maksimović o ispunjenju sna

Kapiten Crvene zvezde Uroš Spajić rekao je posle poraza od Intera da su greške kakve su pravili crveno-beli nedopustive na elitnom nivou fudbala, dok je mladi ANdrija Maksimović rekao da nije imao tremu i da je ispunio san zaigravši za klub u Ligi šampiona
Spajić o nedopustivim greškama, Maksimović o ispunjenju snaGetty © Giuseppe Bellini

Zvezda je i u drugom kolu Lige šampiona doživela poraz, pošto je na stadionu "Đuzepe Meaca" poražena od Intera sa ubedljivih 4:0.

"Žao mi je što smo izgubili ovako visokim rezultatom koji nije realan, pokazali smo više od toga. Poremetio nas je gol iz slobodnog udarca u ranoj fazi meča", rekao je kapiten fudbalera Crvene zvezde Uroš Spajić posle poraza od Intera.

Kako je posle utakmice rekao trener crveno-belih Vladan Milojević, Zvezda je praktično sama sebi dala sve golove.

"Odmah smo krenuli iz zaostatka, dok su oni imali talas samopouzdanja. Puštali su nas da igramo, imali smo prostora, stvarali šanse... Ušli smo dobro i u drugo poluvreme, ali individualne greške su nas skupo koštale. Bukvalno smo im poklonili sva četiri gola i to je nedopustivo na nivou Lige šampiona. Poklonili smo im golove, kao i Benfici u prvoj utakmici, to se ne prašta", rekao je Spajić, koji je i sam "kiksnuo" uoči trećeg pogotka Intera.

Mladi Andrija Maksimović kaže da je ispunio svoj san zaigravši za Zvezdu u Ligi šampiona.

"Ostvario mi se san time što sam zaigrao u Ligi šampiona za Zvezdu, ali mi je žao što nismo osvojili bodove na teškom gostovanju", rekao je Maksimović posle poraza na "Meaci".

Uprkos mladosti i velikom rivalu, novi Zvezdin biser kaže da nije imao tremu.

"Hvala treneru Milojeviću na ukazanom poverenju, mnogo mi znači njegova podrška, kao i saveti. Nisam imao tremu, bio sam opušten i nadam se da sam ispunio sve zahteve. Siguran sam da ćemo iz ovoga da izađemo još jači", istakao je Maksimović.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona igra 22. oktobra u gostima protiv Monaka.

image