Sport

Liga šampiona - "Sveci" premali zalogaj za Arsenal, ubedljive pobede Barse, Sitija i Dortmunda

Fudbaleri Arsenala savladali su Pari Sen Žermen rezultatom 2:0 u derbiju drugog kola Lige šampiona, dok je Borusija u Dortmundu dala čak sedam golova Seltiku u pobedi 7:1. Ubedljive trijumfe upisali su Barselona protiv Jang bojsa (5:0), kao i Mančester siti protiv Slovana u Bratislavi (4:0)
Liga šampiona - "Sveci" premali zalogaj za Arsenal, ubedljive pobede Barse, Sitija i DortmundaGetty © Stuart MacFarlane/Arsenal FC

U derbiju večeri Arsenal je lakše nego što se očekivalo savladao Pari Sen Žermen - 2:0.

Domaćin je poveo u 20. minutu, kada je posle centaršuta Leandra Trosara odlično skočio Kaj Haverc i udarcem glavom sa peterca poslao loptu u mrežu.

Kapiten "tobdžija" Bukajo Saka je u 35. minutu centrirao iz slobodnog udarca, ali niko nije dodirnuo loptu, ona je prevarila golmana "svetaca" i završila u mreži.

PSŽ nije imao ni sreće u Londonu, pošto su okvir gola pogađali Nuno Mendeš i Žoao Neves.
Borusija je u spektakularnom meču dala čak sedam golova Seltiku, od čega dva iz penala.

Emre Džan je u 7. minutu pogodio sa bele tačke, ali je samo dva minuta kasnije Daizen Maeda izjednačio.

Borusija je već do poluvremena vodila 5:1 - Karim Adejemi je dao het-trik, pogađao je u 11, 29. i 42. minutu, a u 40. je Serhu Žirasi bio precizan sa penala.

Napadač iz Gvineje je u 66. minutu dao i gol iz igre, a rezervista Feliks Nmeka postavio je konačan rezultat u 79. minutu.

Barselona je deklasirala ekipu Jang bojsa, rivala Crvene zvezde u poslednjem, osmom kolu Lige šampiona.

Katalonci su pobedili 5:0, a istakao se dvostruki strelac Robert Levandovski koji je pogađao u 8. i 51. minutu.

Rafinja je pogodio u 34, a Injigo Martinez u 37. minutu, da bi konačan rezultat postavio autogolom Mohamed Kamara u 81. minutu.

Poslednjih 15 minuta za Barselonu je igrao i Frenki de Jong, koji se posle petomesečne pauze zbog povrede vratio na teren.

Bajer je u Leverkuzenu savladao Milan golom Viktora Bonifejsa u 51. minutu.

Strahinja Pavlović je bio na klupi Milana, a Luka Jović nije ni prijavljen za nastupe u elitnom takmičenju.

Mančester siti je ubedljivo slavio kao gost protiv Slovana rezultatom 4:0.

Ilkaj Gindogan je u 8. minutu dao prvi gol za "građane" od povratka u klub, a prednost je u 15. duplirao Fil Foden posle dodavanja Žeremija Dokua.

Erling Holand je povećao na 3:0 u 58. minutu posle asistencije Rika Luisa, da bi Foden u 74. minutu asistirao rezervisti Džejmsu Mekatiju za konačnih 4:0.

Pobednika nije bilo u duelima između Štutgarta i praške Sparte (1:1), kao i PSV-a i Sportinga (1:1), dok je najveće iznenađenje priredio francuski Brest, koji je u gostima savladao ekipu Salcburga 4:0.

Standings provided by Sofascore
image