Sport

Partizan ne podržava Čovića na čelu KSS: Ovakvim izborom postiđen svaki čovek uključen u košarku

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je da crno-beli ne podržavaju izbor Nebojše Čovića za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i da predsednik Saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek
Partizan ne podržava Čovića na čelu KSS: Ovakvim izborom postiđen svaki čovek uključen u košarkuGetty © Srdjan Stevanovic

Nebojša Čović je u utorak izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije većinom glasova prisutnih kandidata, ali nisu svi u srpskoj košarci podržali izbor dugogodišnjeg predsednika KK Crvena zvezda.

"KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane", napisao je na drštvenoj mreži "Iks" predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

U objavi, koju je podelio i zvanični nalog KK Partizan stoji i sledeće:

"Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku", završio je Mijailović.

Dva najveća beogradska kluba već više od jedne decenije "ratuju" van terena, najčešće saopštenjima, a ostaje da se vidi kako će se razvijati odnosi posle izbora Čovića na mesto predsednika nacionalnog košarkaškog saveza.

image