Sport

Obradović pred Baskoniju: Sa velikim ambicijama ulazimo u prvi meč Evrolige

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, izjavio je da klub sa velikim ambicijama ulazi u prvi meč Evrolige
Obradović pred Baskoniju: Sa velikim ambicijama ulazimo u prvi meč EvroligeGetty © Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball

Košarkaši Partizana, u četvrtak od 20.30, gostovanjem Baskoniji započinju novu sezonu u Evroligi.

Crno-beli su odradili trening pred pred put u Vitoriju, a tom prilikom medijima se obratio i trener Partizana Željko Obradović.

"Sa velikim ambicijama ulazimo u prvu evroligašku utakmicu. Imali smo pripremne mečeve sa timovima koji su evroligaši. Ono što bih ja voleo da vidim na toj utakmici jeste da nastavimo da igramo sa istim načinom na koji smo to do sad radili. Sa istom željom i sa energijom koju smo imali u svim utakmicama koje smo do sad odigrali. Mislim da je to najbitnije od svega."

On je istakao da je gostovanje Baskoniji uvek nezgodno.

"Baskonija, bez obzira što je promenila tim i trenera, ima isti način igre. Ono što je specifično za Pabla Lasa je dosta tranzicije, dosta individualnih rešenja, izolacije, igre jedan na jedan, ofanzivni skok i naravno igrač koji je itekako bitan, to je Hauard koji je sposoban da šutira i preko 15 puta za tri poena. To smo sve već prošli, odradili i videćemo kako će sve da izgleda", poručio je Željko Obradović.

Košarkaš Partizana i zamenik kapitena, Brendon Dejvis, kaže da je Baskonija dobar i talentovan tim.

"Veoma smo uzbuđeni što Evroliga počinje. Dakle, moramo biti sigurni da smo i mi ofanzivno jaki. Igrao sam protiv njih mnogo puta u ACB ligi i Evroligi, tako da mislim da ćemo biti spremni", naglasio je Dejvis.

image