Sport

Konačno počinje Evroliga, Partizan na otvaranju gostuje u Baskiji

Košarkaši Partizana protiv Baskonije u gostima igraju prvi meč u ovogodišnjoj Evroligi (20.30), a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
Konačno počinje Evroliga, Partizan na otvaranju gostuje u BaskijiGetty © Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball

Posle uspešnog starta sezone u ABA ligi i dve pobede, košarkaše Partizana očekuje i prvi ispit u Evroligi - gostovanje kod ekipe Baskonije.

Crno-beli su promenili gotovo čitav roster, ali Željko Obradović u novoj sezoni na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih igrača, a čini se da je pripremni period odrađen kako treba.

Partizan je samo jedan duel izgubio u toku priprema i to protiv turskog Efesa, iza zatvorenih vrata.

Pobede nad šampionom Evrope Panatinaikosom u generalnoj probi, kao i dva osvojena turnira, na Siciliji i na Beogradskom sajmu, daju za pravu navijačima crno-belih da očekuju da će ova sezona biti bolja od prethodne i da će tim uspeti da se plasira u plej-of elitnog takmičenja.

Prvi protivnik u novoj sezoni Evrolige je Baskonija, koja ima novog trenera, a promenjen je i dobar deo sastava ekipe.

Iskusni Pablo Laso preuzeo je tim iz Vitorije, a glavne uzdanice će i ove sezone biti Markus Hauard i Čima Moneke.

Crno-beli će u Vitoriji igrati bez povređenog Ajzeje Majka, ali i Dvejna Vašingtona, koji je dobio dozvolu kluba da otputuje u SAD i potpiše ugovor sa Šarlotom.

Partizan je u poslednje dve sezone odigrao dve neizvesne utakmice u "Fernando Buesa" areni i oba puta je poražen.

Možda je došlo vreme da "kolo sreće okrene" na Partizanovu vodenicu, a pobeda u gostima na startu sezone u velikoj meri doprinela bi uspostavljanju dobre atmosfere u ekipi i hemije među novajlijama.

Utakmica u Vitoriji igra se od 20.30 časova, a kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.

image