Alkaraz je "nepobediv", osim kad je rival Đoković - otkriven podatak koji je sve potvrdio

Karlos Alkaraz odigrao je još jedan sjajan turnir ove sezone, pošto je stigao do trofeja u Pekingu pobedivši prvog tenisera sveta Janika Sinera u spektakularnom duelu

Španac je preokrenuo protiv Italijana i slavio nakon tri sata i 21 minuta igre, čime je zaslužio povratak na drugo mesto ATP liste. Ipak, time je sačuvao svoj fenomenalan učinak protiv igrača iz Top 5 sa ATP liste.

Naime, Alkarazu je ovo bio četvrti trofej u sezoni, pošto je prethodno osvojio masters u Indijan Velsu i grend slem titule na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Ali zanimljivo je da je Alkaraz ove sezone gotovo perfektan u mečevima protiv Top 5 igrača na svetu, pošto je ostvario učinak 8-1 u devet odigranih mečeva.

Jedini poraz od igrača iz samog vrha, Alkaraz je doživeo od Novaka Đokovića u epskom finalu Olimpijskih igara u Parizu, kada je Srbin napokon stigao do zlatne medalje koju je tako dugo tražio.

Da sve bude još zanimljivije, od početka 2023. godine, dakle za pun 21 mesec, Alkaraz je doživeo samo pet poraza od igrača iz Top 5 - četiri od Novaka Đokovića i jedan od Danila Medvedeva, u polufinalu Ju-Es opena prošle godine.

Samo ove godine, Alkaraz je po tri puta pobedio Sinera i Medvedeva, a po jednom Đokovića i Aleksandera Zvereva (obojicu u grend slem finalima).