Sport

Zvezda protiv debitanta otvara Evroligu, Pariz određuje kvalitet crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde od 21.00 sastaju se u prestonici Francuske sa ekipom Pariza u meču prvog kola nove sezone Evrolige
Zvezda protiv debitanta otvara Evroligu, Pariz određuje kvalitet crveno-belih© KK Crvena zvezda

Crveno-beli sa velikim ambicijama ulaze u novu sezonu, u kojoj žele da naprave iskorak u odnosu na prošlu.

Zvezda je u prethodnoj kampanji bila 16. na tabeli, ali su nove akvizicije na tržištu učinile da apetiti srpskog tima znatno porastu.

Trener Janis Sferopulos prošle sezone došao je kad je ekipa već bila formirana i imala tri poraza u Evroligi, pa nije uspeo da ostvari željeni uspeh u Evroligi, za razliku od domaćih takmičenja gde je Zvezda osvojila sva tri pehara (ABA liga, Superliga i Kup Radivoja Koraća).

"Znam da navijači mnogo žele, ali moraju da bidu strpljivi i veruju u tim. Sezona je duga. Moraju da nam pruže podršku. Znam da se priča o Fajnal-foru, ali u poslednjih 12 sezona Zvezda je samo jednom bila u top osam Evrolige", rekao je nedavno Sferopulos.

Zvezda u novu sezonu ulazi sa renoviranim i na papiru značajno jačim timom nego lane.

U klub su stigli Kodi Miler-Mekintajer, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Majk Daum, Ajzeja Kenan i Uroš Plavšić.

Protivnik u prvom kolu nove sezone Evrolige je ekipa Pariza. Debitant u elitnom takmičenju će pokušati da se predstavi u najboljem svetlu i nastavi sa odličnim partijama u Evropi, pošto su u Evroligu došli kao osvajači Evrokupa.

Meč se igra u "Adidas areni" u Parizu, koja je prema rečima domaćina, rasprodata do poslednjeg mesta.

image