Sport

Marinković razočaran porazom: Umesto da igramo pametnije, mi smo divljali

Kapiten Partizana Vanja Marinković istakao je nakon poraza od Baskonije, da su crno-beli poprilično loše odigrali završnicu meča i da je srpski tim morao da bude pametniji
Marinković razočaran porazom: Umesto da igramo pametnije, mi smo divljali© KK Partizan

Nova sezona, ali isti problemi za KK Partizan u Evroligi.

Crno-beli su odigrali više nego solidan meč u Vitoriji, ali je ponovo Baskonija uspela da slavi nakon neizvesne završnice.

Partizan je imao prednost u poslednjoj četvrtini, ali je domaćin uspeo da napravi preokret i upiše pobedu.

Nezadovoljan nakon meča bio je kapiten Vanja Marinković.

"Jeftine greške smo pravili na šest razlike, ja prvi. Brzi šutevi… Umesto da igramo sa strpljenjem, da igramo pametnije i da tih šest-osam razlike imamo u svojim rukama, mi smo 'izdivljali', počevši od mene", izjavio je Marinković.

"Jeftin poraz, jeftine greške. Sreća pa je prvo kolo, pa možemo da učimo iz toga. Ništa… Mislim da smo se borili svi. Do poslednjeg šuta, jurili smo da bude što manja razlika i to je to", rekao je Marinković.

Srpski košarkaš istakao je da crno-beli moraju imati manje "praznih hodova".

"Ekipa se bori, dobro igra odbrano. Kada svedeš bilo koga na 32 poena na poluvremenu, naročito ekipu koja ima individualce poput Hauarda, Monekea, Luvavua… To je velika stvar. Moramo da nastavimo u tom ritmu, a ne da nam se dešavaju prazni hodovi, kao protiv Spartaka u drugom poluvremenu. To su sve jeftine greške. Ako hoćemo nešto – a hoćemo – onda ne smemo da imamo takve greške", dodao je 27-godišnji kapiten Partizana.

Pred početak meča sa Baskonijom, tim iz Vitorije je priredio doček i poklon za Marinkovića, koji je napustio španski tim na kraju prošle sezone.

Partizan u nedelju u "Beogradskoj areni" igra jadranski derbi sa Cibonom (18.30) u trećem kolu ABA lige, a potom sledećeg četvrtka opet gostuje u Španiji u Evoligi, kod Real Madrida.

image