Kampaco korak bliže Zvezdi, Real neće izjednačiti ponudu

Prema pisanju španske Marke, madridski Real neće izjednačiti ponudu Crvene zvezde za argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji bi prema tom scenariju, uskoro mogao da postane novo pojačanje crveno-belih

Crvena zvezda je korak bliže dovođenju Fakunda Kampaca, argentinskog plejmejkera koji je u prethodnom periodu igrao u NBA ligi za ekipe Dalasa i Denvera.

Prema pisanju brojnih evropskih portala, crveno-beli su ponudili 1,8 miliona evra po sezoni, kako bi pojačali svoje redove 31-godišnjim košarkašem.

Ipak, ne pita se samo srpski klub o Kampacovim uslugama, pošto je neophodno da finalnu reč, kao vlasnik njegovih košarkaških prava u Evropi, da madridski Real.

Prema pisanju španske Marke, "kraljevski klub" neće izjednačiti ponudu Crvene zvezde.

Španski tim za to ima rok do petka, a ukoliko ostane pri odluci da ne iznese i izjednači ponudu crveno-belih, Kampaco će pojačati redove tima koji sa klupe vodi Duško Ivanović.

Argentinski košarkaš je karijeru započeo u Penjarolu, da bi 2014. godine došao u Real.

Sa timom iz Madrida osvojio je dve titule u Evroligi, kao i tri trofeja Endesa lige, dva španska kupa i četiri Superkupa Španije.

Nakon uspeha sa Realom, otisnuo se u NBA ligu, gde je potpisao za Denver 2020. godine.

Posle dve sezone u Nagetsima, potpisao je sa Dalas maveriksima, gde nije uspeo da izbori minutažu i ulogu, što je bio uzrok odluke o povratku u Evropu.

Kampaco je u dresu Argentine bio deo reprezentacije koji je osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu 2019. godine.