Sport

Savo zna recept za Partizan: Iz krize se ne izlazi kvalitetom, već karakterom

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas, uoči novog debija na klupi kluba da se iz krize ne izlazi kvalitetom, već karakterom i najavio da će "srediti ekipu u psihološkom smislu"
Savo zna recept za Partizan: Iz krize se ne izlazi kvalitetom, već karakterom© FK Partizan

Partizan u subotu od 18.30 na stadionu u Humskoj dočekuje Tekstilac u meču 11. kola Superlige Srbije, a klub je poslednju pobedu na svom stadionu ostvario 4. avgusta protiv Železničara.

"Ekipa je pod ogromnim psihološkim pritiskom. Nije to ništa novo, nije ni prvi put, širom Evrope i sveta timovi dolaze u ove situacije. To je kamen spoticanja, reflektuje se na teren, ali se samo na jedan način izlazi iz krize: na osnovu spremnosti igrača da se žrtvuju jedan na drugog i na karakter probaju da prže više. Povoljni rezultati su najbolji lek za ovakva stanja. Otud je potrebna posebna žrtva, svih nas, u ekipi i oko nje. Ne izlazi se iz krize kvalitetom, nego karakterom", rekao je Milošević na konferenciji za medije.

On je naglasio da ekipa mora da se podigne na psihološkom planu.

"Verujem da ću brzo srediti ekipu u psihološkom smislu. Probali smo da momke rasteretimo psihološki, delom smo uspeli. Ima i dobrih stvari, fizički delujemo dobro, trčanje i intenzitet su u Lučanima bili na ozbiljnom nivou, što pokazuje da postoji voljni momenat i da je momcima stalo, odnosno da im nije svejedno zbog toga gde su", dodao je Milošević.

Partizan je trenutno na šestom mestu na tabeli Superlige sa 14 bodova iz osam mečeva, dok je Tekstilac na 12. mestu sa 13 bodova iz 10 utakmica.

image