Vladimir Ivić blizu novog angažmana - traži ga velikan iz Belgije

Srpski strateg Vladimir Ivić uskoro bi mogao da preuzme vođenje Anderlehta, prema pisanju belgijskih medija

Ivić je jedan od ozbiljnih kandidata za poziciju glavnog trenera tima iz Brisela, koji se suočava s lošim rezultatima na početku sezone. Posle devet odigranih kola, Anderleht je ostvario svega tri pobede, dok je pet puta remizirao i pretrpeo jedan poraz.

Nakon što je izgubljeno strpljenje uprave kluba prema Brajanu Rimeru, odlučili su da ga razreše dužnosti 19. septembra, neposredno posle poraza od Genka. Do izbora novog trenera, tim predvodi David Uber.

Ovaj 36-godišnji stručnjak se za sada dobro nosi s privremenim zadatkom, jer je ekipa zabeležila dva remija u domaćem prvenstvu i dve pobede u Ligi Evrope protiv Ferencvaroša i Real Sosijedada.

Ipak, Uber će uskoro morati da prepusti klupu iskusnijem kolegi, pošto se očekuje da će uprava kluba doneti konačnu odluku o novom treneru u narednim danima. Pored Ivića, kao kandidati za upražnjeno mesto trenera spominju se i Holanđanin Mark Van Bomel, kao i Norvežanin Kjetil Knutsen.

Ivićev poslednji angažman bio je u ruskom Krasnodaru, gde je dobio otkaz u martu ove godine, iako je u trenutku prekida saradnje njegov tim bio drugi na tabeli. Pre toga, trenirao je PAOK, izraelski Makabi Tel-Aviv u dva navrata, kao i engleski Votford. Sa Makabijem je osvojio dve titule šampiona Izraela.