As Reala u čudu zbog Barsinog Jamala: Strašno je to što radi, čak i pomalo smešno!

Lamin Jamal, 17-godišnje desno krilo Barselone, već je oduševio ljubitelje fudbala, kao i protivnike, svojom zrelošću i kvalitetom igre

Ovaj tinejdžer iz Barselone letos je postao evropski šampion sa reprezentacijom Španije, a njegov doprinos bio je značajan.

Na Evropskom prvenstvu, koje je počeo sa 16 godina, a napunio 17 pred samo finale, postigao je gol u polufinalu protiv Francuske i upisao četiri asistencije. Bio je asistent za golove u grupnoj fazi protiv Hrvatske, u osmini finala protiv Gruzije, zatim protiv Nemačke u četvrtfinalu, i na kraju u finalu protiv Engleske.

Tokom klupske sezone Barselone, Jamal je dao doprinos s pet golova i sedam asistencija, dok je u aktuelnoj sezoni, posle osam odigranih utakmica u La Ligi, već na učinku od četiri gola i pet asistencija.

Njegova impresivna forma zadivila je i defanzivca Real Madrida, Antonija Ridigera.

"Zastrašujuće je to što radi, čak i pomalo smešno. Mora mu se odati priznanje. Igra za Barselonu sa samo 17 godina, a ono što je postigao na Evropskom prvenstvu je neverovatno. Nadam se da će ostati zdrav, pred njim je briljantna budućnost", izjavio je iskusni štoper.