Sport

Nova frka u PSŽ-u: Rus od 20 miliona staje među stative, Luis Enrike sklanja Donarumu

Trener Pari Sen Žermena Luis Enrike ozbiljno razmatra radikalnu promenu u sastavu tima, koja bi mogla značiti da Đanluiđi Donaruma završi na klupi
Nova frka u PSŽ-u: Rus od 20 miliona staje među stative, Luis Enrike sklanja DonarumuGetty © Catherine Steenkeste / Contributor

Prema informacijama koje prenosi francuski list "Ekip", Enrike je bio veoma nezadovoljan učinkom italijanskog golmana nakon poraza od Arsenala, te sada ozbiljno razmišlja o promeni na poziciji čuvara mreže.

Španski trener je još tokom letnjeg prelaznog roka insistirao na dolasku novog golmana, što je rezultiralo angažovanjem talentovanog ruskog golmana Matveja Safonova iz Krasnodara za sumu od 20.000.000 evra.

Safonov je već dobio priliku da brani na tri utakmice u ovoj sezoni, što dodatno sugeriše da Luis Enrike namerava da mu ukaže poverenje i možda Donarumu pošalje na klupu.

Pored Safonova, konkurenciju za mesto prvog golmana predstavlja i mladi Arnau Tenas, koji je ovog leta stigao iz Barselone kao slobodan igrač. Tenas se proslavio predvodeći olimpijski tim Španije do osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ova moguća promena na golu samo je jedan od primera kako Enrike demonstrira svoj autoritet. Nedavno je, zbog nediscipline, izostavio Osmana Dembelea iz tima, jasno stavljajući do znanja da neće trpeti nepoštovanje pravila i timske discipline.

image