Sport

Sferopulos: Pokazali smo karakter, nismo paničili

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da je njegova ekipa pokazala karakter i da se nije uspaničila u trenucima kad je gubila
Sferopulos: Pokazali smo karakter, nismo paničili© ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Pariz rezultatom 80:77, u meču prvog kola Evrolige.

Srpski klub je sredinom treće četvrtine gubio sa 13 poena, ali je uspeo da napravi veliki preokret i pobedom započne novu sezonu Evrolige.

"Mislim da smo pokazali karakter i igrali na pravi način. Nismo se uspaničili kada su stekli tu prednost. Sa sjajnim odlukama u napadu i odbrani smo smanjili zaostatak i poveli, a onda smo znali šta da radimo kako bismo kontrolisali meč i pobedili", rekao je Sferopulos posle utakmice.

Trener Crvene zvezde je ocenio da su igrači donosili dobre odluke u bitnim trenucima.

"Naravno, jer imamo te iskusne igrače sa mnogo godina u Evroligi. Oni su igrali mnogo ovakvih utakmica", izjavio je Sferopulos.

Grk je poručio da je dobro što je ekipa pobedom započela sezonu, ali da ima još mnogo da se igra.

"Jeste bitno, ali ovo je duga sezona. Ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo", rekao je trener Crvene zvezde.

Tim sa Malog Kalemegdana će 9. oktobra u drugom kolu Evrolige dočekati Baskoniju, a pre toga će u nedelju gostovati u Splitu u trećem kolu ABA lige.

image