Sport

Bajern zna gde da traži hitnu zamenu za Nojera, kontaktiran Monako oko Nibela

Nemački golman Aleksander Nibel, koji se trenutno nalazi u Monaku na pozajmici iz Bajerna, vrlo brzo bi mogao da se vrati u klub iz Minhena, gde bi do kraja sezone menjao povređenog Manuela Nojera, prenosi dobro obavešteni novinar Skaj Sporta i transfer ekspert Fabrisio Romano
Bajern zna gde da traži hitnu zamenu za Nojera, kontaktiran Monako oko NibelaGetty © Matthias Hangst

Ono što nije uspevao kao "regularni" član Bajerna iz Minhena, Aleksander Nibel mogao bi kao vraćeni pozajmljeni fudbaler.

Naime, nemački golman je prioritet Bajerna u januarskom prelaznom roku, jer je tim iz Minhena doživeo veliki peh povredom Manuela Nojera.

Kapiten i neprikosnoveni golman Bavaraca doživeo je povredu nakon eliminicije Nemačke sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je polomio nogu na skijanju.

Nakon operacije, Bajern je saopštio da će Nojer propustiti ostatak sezone, pa se uprava kluba dala u potragu za njegovim zamenikom.

Iako se spekulisalo da bi u redove šampiona Nemačke mogli da dođu Kejlor Navas i Dominik Livaković, brojni evropski mediji ipak prenose da je prva opcija i želja Bajerna niko drugi do Aleksander Nibel.

Transfer ekspert i novinar Skaj Sporta Fabrisio Romano, preneo je informaciju da je Nibelov agent obavešten o stupanju u kontakt Bajerna i Monaka.

"Bajern me je obavestio da su stupili u kontakt sa Monakom. Odluka još nije doneta", naveo je Nibelov agent.

Godinama se Nibel smatrao za "prirodnog" naslednika Manuela Nojera, ne samo zbog fizičkih i golmanskih karakteristika, već i zbog puta kojim je došao u Bajern (Veliki talenat, nekada kapiten Šalkea, odbio produžetak ugovora, kako bi došao u Bajern)...

Kako za godinu dana, Nibel nije uspevao da izbori bilo kakve minute u dresu Bajerna, tim iz Minhena poslao ga je na pozajmicu u Monako u julu prošle godine.

Ta pozajmica mogla bi da se završi ranije od planiranog, a prema pisanjima brojnih medija širom Evrope, Monako i Bajern dogovaraju se oko kompenzacije za prevremen raskid pozajmice.

image