Đoković sa kineskim fanovima proslavio pobedu: Neizvestan meč, svaka čast Mikelsenu na borbi

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je odigrao neizvestan meč protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena u drugom kolu Mastersa u Šangaju

Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa u Šangaju pošto je pobedio Mikelsena 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

"Bio je veoma tesan i neizvestan meč. On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo. Igrao sam odlično taj-brejk, pa sam potom imao 15:40, njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč. On je dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje", rekao je Đoković posle meča.

Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv boljeg iz duela između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

"Svaka čast Mikelsenu na borbi. Prvi put sam igrao protiv njega, pa iako sam znao šta da očekujem posle analize i gledanja na Turu, trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. Za nas tenisere je to prilično vremena. Radujem se sledećem meču", dodao je srpski teniser.

Poznato je da Novak ima veliki broj navijača u Kini, a najbolji teniser u istoriji upravo je sa njima proslavio trijumf protiv Mikelsena i plasman u treće kolo.

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.