Sport

Milošević debitovao pobedom, Partizan lako sa debitantom u Superligi

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Tekstilca 4:1, u meču 11. kola Superlige Srbije i ostvarili trijumf na novom debiju Sava Miloševića na klupi crno-belih

Nije imao Partizan previše problema sa debitantom u Superligi - debi Sava Miloševića okončan je ubedljivim trijumfom od 4:1 na stadionu u Humskoj.

Crno-beli su bili bolji rival tokom cele utakmice, mogli su i znatno ubedljivije da savladaju ekipu iz Odžaka, ali na kraju moraju biti zadovoljni osvojenim bodovima.

Po izuzetno teškom terenu, Partizan je kontrolisao ritam, imao potpunu dominaciju u posedu lopte, a ekipa novog-starog trenera imala je i sijaset prilika za postizanje golova.

Crno-beli su poveli u 39. minutu - odličan kontranapad počeo je golman Jovanović, Zahid se našao u ulozi asistenta, a Zubairu rutinski savladao golmana Braća.

Ipak, u finišu prvog dela gosti dolaze do izjednačenja, i to sa bele tačke. Antić je potpuno nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Davidović bio siguran izvođač najstrože kazne.

Već u sledećem minutu, Zubairu je postigao prelep pogodak, koji je posle intervencije VAR sobe poništen zbog ofsajda.

Dominacija domaćina nastavljena je i u nastavku, a Partizan do nove prednosti dolazi u 52. minutu, kada je Bibras Natho ispratio akciju svog tima i jedan odbitak sproveo u mrežu Tekstilca.

Jedan od najboljih na terenu, Gajas Zahid, sjajnu partiju krunisao je pogotkom u 61. minutu, posle asistencije rezerviste Kalulua.

Konačan rezultat postavio je još jedan rezervista Nemanja Nikolić u 90. minutu utakmice.

Partizan se petim trijumfom u sezoni popeo na peto mesto na tabeli Superlige sa 17 osvojenih bodova, Tekstilac je 12. sa 11 osvojenih bodova.

U ostalim utakmicama Superlige odigranim u subotu, Radnički Kragujevac i Čukarički su u Leskovcu odigrali 1:1, dok je Mladost kao gost bila bolja od Železničara iz Pančeva 2:1.

image