Sport

Đoković razbio Italijana koji ga obožava - za 62 minuta do duela s Rusom u osmini finala

Najbolji teniser svih vremena je lako izašao na kraj sa 22-godišnjim rivalom u njihovom prvom međusobnom meču
Đoković razbio Italijana koji ga obožava - za 62 minuta do duela s Rusom u osmini finalaGetty © Zhe Ji / Stringer

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Šangaju, pošto je u trećem kolu pobedio Italijana Flavija Kobolija 6:1, 6:2.

Meč je trajao 62 minuta. Đoković je prvi set protiv 30. igrača na ATP listi dobio sa dva brejka, a svom rivalu je prepustio samo jedan gem. Prvi set je trajao samo 28 minuta.

Srpski teniser je i u drugom setu napravio dva brejka, a Koboliju je u ovom delu meča prepustio dva gema i tako rutinski stigao do plasmana u narednu rundu.

Đoković će u osmini finala mastersa u Šangaju igrati protiv Rusa Romana Safijulina, koji je u trećem kolu pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoa 5:7, 7:5, 7:6 (7:6). Meč je trajao tri sata i šest minuta.

  • 8. okt 2024 • 13:42

    13:42

    Novak Đoković je u osmini finala - 6:1, 6:2!

    Rutinska pobeda Novaka Đokovića u trećem kolu mastersa u Šangaju protiv Flavija Kobolija, mladog Italijana koji je bio previše impresioniran duelom protiv svog idola.

    Srbin je bio jako kvalitetan i slavio je posle samo 62 minuta u svom najboljem meču još od Olimpijskih igara.

  • 13:37

    I novi brejk - 6:1, 5:2

    I opet ima dva brejka prednosti. Najbolji teniser svih vremena dominira od prvog poena, ovo je duel "mačke i miša", pa će Novak sada servirati za pobedu.

  • 13:27

    Evo ga brejk - 6:1, 3:2

    Kratke lopte šalje Koboli u dužim razmenama, a Novak to svojim razornim udarcima lako kažnjava. Đoković sve vreme "čita" svaki pokušaj rivala i tako bez previše problema uspeva da napravi brejk i u drugom setu.

  • 13:20

    Mirniji Koboli - 6:1, 1:2

    Na početku drugog seta, Italijan igra nešto mirnije i uspeva da dva puta u nizu sačuva svoj servis gem i tako ih već sad osvoji dvostruko više nego u prvom.

  • 13:09

    Prvi set - Đoković 6:1!

    Savršen prvi set Novaka Đokovića, za samo 29 minuta igre stiže do prednosti. Demonstrirao je nadmoć, ređao vinere i sve je funkcionisalo baš kako treba. Koboli nije pokazao mnogo protiv svog idola.

  • 13:06

    Novi brejk - 5:1

    Koboli nema rešenja. Imao je gem loptu na svoj servis, ali je onda Novak ubrzao ritam koji Italijan jednostavno nije mogao da isprati. To je novi brejk i Đoković će sada servirati za prvi set.

  • 12:57

    Novak održava prednost - 4:1

    Upisao se Koboli konačno na semafor i to uz važne prve servise, ali u narednom gemu je Đoković nastavio u svom ritmu da održava prednost brejka.

  • 12:49

    Rutinskih 3:0

    Samo 10 minuta igre i već je 3:0 za Srbina. Dok smo se okrenuli, on je već uspeo da sigurnim servis gemom potvrdi malopređašnji brejk.

  • 12:47

    Odmah brejk - 2:0 Đoković

    Sjajan gem Novaka na servis Kobolija. Ekspresno je stigao do 0:40, usledila je jedna greška iz bekhenda, ali drugu priliku koristi. Italijan ne uspeva da drži ritam u dužim razmenama.

  • 12:43

    1:0 Đoković

    Prvi gem bez mnogo ritma. Par grešaka Novaka, od toga jedna je bila i dupla servis greška, ali je uradio dovoljno u onim preostalim poenima da stigne do startne prednosti.

image