Predsednik FS Rusije: Nećemo igrati protiv nedoraslih timova

Počasni predsednik FS Rusije Vjačeslav Kološkov izjavio je da je nema poente održati pripreme nacionalnog tima, ukoliko "zbornaja" nema protivnika u reprezentativnom ciklusu

Ruski nacionalni fudbalski tim okupio se sedmog oktobra, ali je naišao na problem.

"Zbornaja" je trebalo da odigra meč sa Pakistanom, ali je sredinom septembra, obaveštena da protivnik ne može da održi utakmicu u oktobru.

Kao razlog se navelo da Pakista ne može da igra sa najjačim timom, jer najbolji igrači neće uspeti da se okupe u tom terminu.

Pakistan je ponudio drugo rešenje, da nastupi sa rezervistima, tačnije fudbalerima koji se bore za reprezentativni status.

Tom prilikom, oštro se oglasio počasni predsednik FS Rusije, Vjačeslav Kološkov.

"Kako to mislite nezvanični tim Pakistana? Šta smo mi, neki otpad, da skupljamo sve što nam se ponudi? Mislim da uopšte ne sme biti ni priče o odigravanju takvog meča. Ni utakmica protiv tima sastavljenog od igrača iz naše lige ne dolazi u obzir. Nema potrebe uopšte su upuštati u takve pregovore, to je besmislica. Igrati protiv nekih nedosralih timova ili još gore sa ekipom koju sastave mediji je ispod svakog nivoa", jasan je Kološkov. 

Dodao je i da treba razmisliti o nacionalnom trening kampu.

"Moj stav ostaje isti. Ukoliko ima utakmice, onda možemo da održimo pripreme i trening kamp. Ukoliko nema utakmice, onda nema smisla to raditi. Ipak, sve je u rukama saveza", rekao je Kološkov za "RIA Novosti".

Rusija od februara 2022. godine ima zabranu od strane FIFA i UEFA da se takmiči na internacionalnim turnirima, kako reprezentativnim, tako i klupskim.