Sport

Ščesni ipak brani protiv Zvezde - Barselona iskoristila posebno pravilo za Ligu šampiona

Poljski golman Vojček Ščesni, koji je ovog leta završio karijeru, nedavno je iznenađujuće odlučio da se vrati iz penzije, a braniće za Barselonu početkom novembra protiv Crvene zvezde
Ščesni ipak brani protiv Zvezde - Barselona iskoristila posebno pravilo za Ligu šampionaGetty © NurPhoto / Contributor

Ščesni se vratio na teren nakon što je Barselona naišla na ozbiljan problem, jer je njihov prvi golman, Mark Andre Ter Štegen, doživeo tešku povredu kolena koja ga je udaljila sa terena do kraja sezone.

Iako su mnogi smatrali da neće biti moguće da Ščesni bude registrovan za Ligu šampiona zbog isteka roka početkom septembra, katalonski klub je uspeo da iskoristi specifičnu klauzulu u pravilima.

Ta klauzula dozvoljava naknadnu registraciju novog igrača u slučaju kada je golman pretrpeo povredu koja ga sprečava da nastavi sezonu.

S obzirom na to da je upravo takav scenario sa Ter Štegenom, Ščesni će gotovo sigurno preuzeti ulogu prvog čuvara mreže Barselone, pod vođstvom Hansija Flika, i u La Ligi i u Ligi šampiona.

To znači da će 6. novembra, ako ne bude novih komplikacija, stajati među stativama gola Barselone protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić". Injaki Penja, koji nije iskoristio priliku nakon povrede Ter Štegena, ostaće u ulozi rezervnog golmana.

image