Kao Pikaso – spektakularna utakmica Nikole Jokića

Najbolji srpski košarkaš odigrao najbolju utakmicu u ovoj sezoni i nosio Denver do ubedljivog trijumfa

Košarkaši Denver nagetsa savladali Vašington rezultatom 141:128 u noći između srede i četvrtka, uz spektakularnu partiju Nikole Jokića.

Dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu dominirao je na parketu, radio sve na terenu i još jednom potvrdio da je bez premca najbolji visoki košarkaš u NBA.

Na parketu je proveo 33 minuta i za to vreme postigao 43 poena, imao 14 skokova, osam asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Momak iz Sombora jeste imao i osam izgubljenih lopti, ali je to nadomestio neverovatnim procentima – iz igre je pogodio 17 od 20 šuteva, a pogodio je i devet od deset slobodnih bacanja.

Jokić je iz igre šutirao neverovatnih 85 odsto, a poslednji kojem je to uspelo uz toliko postignutih poena bio je Leri Bird pre više od 30 godina. Još impresivnije zvuči činjenica da je ovakav učinak imao bez pogođene trojke.

"Da je dodavanje slikanje, Nikola bi bio Pikaso", sa oduševljenjem je prokomentarisao novinar Džoel Raš.

Bilo je jasno posle prve četvrtine (38:31) da će utakmica biti na veliki broj poena. Domaćini su imali prednost u većem delu meča, iako se franšiza iz prestonice vratila u dva navrata.

Ipak, tokom trećeg perioda je momak iz Sombora dodao gas, Denver se vratio na dvocifreni višak koji je do kraja i sačuvao.

Pored Jokića, istakli su se "Bizi" Bouns Hajlend sa 23, odnosno Eron Gordon sa 22 poena.

Na drugoj strani, najbolji je bio Kajl Kuzma koji je duel završio sa 24 poena, dva više od nekadašnjeg člana "grumenja" – Vila bartona.

Ekipa iz Kolorada je treća u Zapadnoj konferenciji sa 17 pobeda i 10 poraza.

Vizardsi su nastavili seriju neuspeha i sa skorom 11-18 tek su na 12. poziciji na Istoku.