Sport

Sferopulos posle pobede nad Baskonijom: Ovako želim da igramo, da uz navijače napravimo "tvrđavu"

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je prezadovoljan trijumfom nad Baskonijom u drugom kolu Evrolige
Sferopulos posle pobede nad Baskonijom: Ovako želim da igramo, da uz navijače napravimo "tvrđavu"Getty © Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball

Zvezda je upisala i drugi trijumfu elitnom takmičenju, pošto je u grotlu Arene savladala Baskoniju 78:71.

"Čestitam igračima, ovo je timska pobeda. Mislim da su svi koji su igrali dali maksimum, ovo je način na koji hoću da igramo", rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos posle trijumfa protiv Baskonije.

Crveno-beli su imali prednost tokom svih 40 minuta i na kraju stigli do zasluženog trijumfa.

"Kontrolisali smo utakmicu svih 40 minuta, startovali smo odlično, Baskonija je dobar tim, koji se bori. Pokušavali su da se vrate, ali konstantno smo kontrolisali igru. Igrali smo odličnu odbranu, dozvolili smo im 71 poen. Mislim da je odbrana odradila odličan posao, pogotovo na Hauardu, mislim da smo ga izbacili", istakao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Igrali smo kao tim, želim da nastavimo tako. Želim da se zahvalim navijačima na odličnoj atmosferi, pomogli su nam, ovo je prva utakmica kod kuće, osetili smo energiju, dodao je grčki stručnjak.

"Zajedno sa njima želim da izgradimo tvrđavu, gde niko neće moći da pobedi. Borićemo se za svaku pobedu kod kuće".

Ovo nam je najbolja utakmica dosad, ali ima još mnogo stvari koje treba da unapredimo, naglasio je Zvezdin trener.

"Mislim da je bilo mnogo bolja utakmica od one u Parizu. Igrali smo kako smo hteli, generalno imali smo 2-3 minuta kada nismo postigli poene, ali smo dobro odigrali u odbrani. Ovo je način na koji hoću da igramo", poručio je Sferopulos uz objašnjenje da Nemanju Nedovića nije "zaboravio" u finišu, nego je srpski košarkaš imao manju povredu.

image